ניחוחות שבת • כל הדרך לשקשוקה

מירי זורגר No Comments on ניחוחות שבת • כל הדרך לשקשוקה
10:04
30.04.24
בצלאל קאהן ודוד חכם No Comments on אלוף במיל' זיו: "המזח הוא הישג אסטרטגי לחמאס"

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

שקשוקה

מצרכים

3 גמבה קצוצה לקוביות

7 עגבניות חלוטות קצוצות לקוביות

2 בצלים קצוצים

8 שיני שום קצוצוים

2 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים

1 מיכל קטן רסק עגבניות

1 כוס מים

2 כפיות פפריקה מעושנת

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית צילי גרוס

1 כפית כמון

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

ביצים לפי הצורך

אופן ההכנה

תחילה מטגנים את הבצלים ולאחר מכן ממשיכים עם השום הפלפלים והעגבניות

מתבלים ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה

מוסיפים רסק עגבניות ואת הים ומבשלים מכוסה על אש נמוכה כשעה וחצי נוספים

טועמים ומתקנים תיבול

להגשה

פותחים ביצים בכמות הקצויה ממליחים ומתבלים מעל ו מבשלים מכוסה עד שהביצה מבושלת למחצה

תוספות

מיני נקנקיות

פלפלים בצבעים

עלי סלק

גבינה צהובה מעל

אפשר להגיש עם טחינה מעל

אפשר גם להקרים עם  רוטב בשמל

 

שקשוקה מעלי סלק

מצרכים

2 בצלים קצוצים

6 שיני שום קצוצות

3 חב עלי סלק קצוצות

1 חב סלרי עלים קצוץ דק

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית פפריקה

1 כפית פפריקה מעושנת

ביצים לפי הצורך

אופן ההכנה

מטגנים את הבצל והשום

מוסיפים את עלי הסלק וסלרי ומטגנים תוך כדי ערבוב

מתבלים ומבשלים כשעה על אש נמוכה

להגשה שמים ביצים מתבלים ומבשלים עד שהביצה כמעט מוכנה

 

פוקצות

מצרכים

1 ק"ג קמח לחם או קמח רגיל

20 גר' שמרים

3/4 כוס שמן זית

1 כפית מלח

2 כפות סוכר

500-600 מ"ל מים פושרים

לציפוי

שמן זית

שומשום

מלח גס

אופן ההכנה

את הרכיבים יש לשים בקערת המערבל וללוש לבצק רק אך לא דביק

את המים יש להוסיף  בהדרגה

לעטוף בנילון נצמד ולהתפיח כשעה

יש לחתוך את הבצק לפיסות של 150 גר ולשטח אותם למלבן צר וארוך ולשטח מעל תבנית משומנת

להבריש בנדיבות את הפוקצות בשמן ולפזר שומשום ומלח גס

להכניס לתנור שחומם מראש ל 220 מעלות ולאפות כ 15 ד' או עד להשחמה

 

פיתות הילה

מצרכים

ראש עיסה

1 כוס קמח

1 כוס מים

1 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר

3 כפות שמן זית

לערבב ולהניח בצד ל 15 ד'

להוסיף 2 כוסות קמח

1 כפית מלח

אופן ההכנה

ללוש לבצק  את הראש עיסה ושאר המצרכים ולהתפיח כ חצי שעה

לחלק ל 8 פיתות לרדד לעלה בעובי 4 מ"מ

להתפיח לאפות בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות אפיה של 12 ד'

לכסות בניילון ל 5 ד'

הפיתות מעולות בהקפאה

 

רוטב שמנת פסטו

מצרכים

50 גר' חמאה

50 גר' קמח

1 כוס חלב

250 מ"ל שמנת מתוקה

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

מעט אגוז מוסקט

3 כפות רוטב פסטו פטרוזליה

100 גר' גבינה צהובה מגורדת

אופן ההכנה

מחממים חמאה להמסה מוסיפים קמח ומערבבים לרביכה

משחימים ומוסיפים חלב שמנת ותבלינים

מביאים לרתיחה ומבשלים 20 ד' על אש נמוכה

מסירים מהאש מוסיפים את הגבינה הצהובה מערבבים עד להמסה

 



0 תגובות